18.1: Milyen nagyszerű is vagyok én

2018. feb. 27.

Írta: Mike Warkentin

Hivatalosan 415 276 ember mondhatja el magáról, hogy #intheopen, és fogadni mernék, hogy 100%-uk ideges volt a 18.1. wod előtt. Értem, hogy miért. Valamilyen oknál fogva a versenyzés megemeli a stressz-szintet, még azoknál is, akiknek nincsen versenycéljuk. Amint előkerül a bírói lap, minden megváltozik. Azok, akik millió dolláros forgalmat bonyolító vállalatokat irányítanak, az evezőgép miatt aggódnak, szülők, akik sikeresen nevelik csemetéiket, a kézi súlyzók pozíciója miatt idegeskednek, a kiemelkedő teljesítményre képes sportolók pedig hirtelen nagyon elcsendesednek. És mindenkinek zia kell. Sok. Az egész vödör.

Aztán elindul az óra, a kézi súlyzók a magasba emelkednek, a teremben pedig megjelennek a mosolyok, elcsattannak az izzadt pacsik és mindent elönt a bajtársiasság. Az Open persze egy teszt, de valójában minden egyes crossfit wod is az. Akárhányszor úgy döntesz, hogy felállsz a kanapéról és elmész a terembe, tudatosan amellett döntesz, hogy bevállalsz egy kényelmetlenséget az ezáltal elérhető eredmény érdekében. És mielőtt visszatérsz az otthonodba, számtalan nehéz kérdéssel kell szembesülnöd. „Meg tudom csinálni? Képes leszek folytatni? Fel tudok állni ezzel a súllyal? Meg tudom tanulni ezt az új mozgást?” Ezek a kérdések minden egyes alkalommal ott várnak a crossfit-teremben.

Te pedig megválaszolod őket. Az Open jelentette teszt nem különösebben más. Az év folyamán valószínűleg számtalan ugyanilyen nehéz wodot kell megcsinálnod. Ismersz könnyű crossfit-wodokat? Én nem.

Nincsenek könnyű napok. De a kemény wodos napok mindig jó napok.

A 18.2 wod közeledtével ne feledkezz meg erről. A kihívások minden napodban jelen vannak. A munkádban, a családi életedben és más területeken. Te vagy az, aki felnősz a feladathoz. Te vagy az, aki megcsinálja.

Itt egy cél a 18.2 wodhoz, aminek semmi köze nincs az eredményedhez: ismerd fel, az idegességed valódi természetét. Azt hogy ez annak a jele, hogy valami nehezet teszel meg. Ha ez nem igaz, akkor vajon miért történik annyi PR az Openen, annyi első muscle-up, pull-up, toes-to-bar, és a többi? Az idegesség nem a gyengeség vagy a jellemhiba jele. Csak a tested és az elméd igazolja vissza, hogy ébren vagy és készen állsz arra, hogy megcsináld.

Ezért ha majd kihirdetik a 18.2 wodot, és hirtelen ideges leszel, tudd, hogy a wod lehetőség arra, hogy megmutasd, mit tudsz. Az idegesség teljesen rendben van. De utána fordítsd az előnyödre, keresd meg a benned rejlő Muhhamad Alit, és magabiztosan vágj bele!

Az első héten túl vagyunk, és már van tapasztalatod. Kerültél már párszor a padlóra, de mindig felálltál. Felkészült vagy mind testileg, mind pedig mentálisan. Hiszen minden edzésen megküzdesz az aligátorokkal és a bálnákkal. Rendszeresen átléped a határaidat, miközben mások a kanapén tespednek.

A 18.2 alatt mindenkinek megmutathatod, hogy milyen nagyszerű vagy.

De ami még ennél is fontosabb: itt az idő, hogy saját magadnak is megmutasd.

Were you nervous before CrossFit Games Open Workout 18.1?

Forrás: https://games.crossfit.com/article/181-how-great-i-am/open

Fordította: Nagy Gabi

Kövessen minket

Kövessen minket a szociális médiában!

Hírek, képek, videók, legfrissebb tartalmak azonnal!

Copyright. TRAFO SE. 2018.

Kövessen minket

Kövessen minket a szociális médiában!

Hírek, képek, videók, legfrissebb tartalmak azonnal!

Copyright. TRAFO SE. 2018.