[ Gimnasztika & Mobility ]

Gimnasztika:

Miért is jó egy Crossfitternek külön foglalkozni a gimnasztika gyakorlataival? Természetesen nem a hátra -, vagy előre szaltón és a különböző forgásokon van a hangsúly, hanem a saját testtel végzett gyakorlatokon, mint például a húzódzkodás, tolódzkodás, fekvőtámasz, kézállás, lábemelés.

Külső ellenállást szinte bárki meg tud mozgatni (emelni, húzni, nyomni) valahogyan, mivel ezeknek a tárgyaknak különböző – választható- súlyuk van, és így könnyedén a saját erőnkhöz tudjuk igazítani a terhelést. De a saját súlyunkon egy edzésen belül nem tudunk változtatni, mivel lehetetlen 10 centit levágni a lábukból, hogy nyerjünk 1-2kg-ot, így folyamatosan a teljes súlyunkkal kell dolgoznunk. Persze itt is adottak bizonyos skálázási lehetőségek, mégis talán az egyik legfontosabb dolgunk, hogy elsajátítsuk azokat a megfelelő technikákat, melyekkel növelhetjük munkakapacitásunkat és szélesíthetjük a megtanult mozgásaink repertoárját. Ha többféle-képpen tudjuk felhúzni, tolni tartani magunkat máris sokkal több lehetőségünk van választani egy hosszú vagy éppen egy rövid wodban, melynek hatására nemcsak változatosabb, hanem sokkal hatékonyabbá válik edzésmunkánk.

Gyertek tanuljunk meg együtt új mozgásokat, legyen izomlázunk ott ahol még eddig nem volt és lépjünk előre egy nagyot a saját testsúlyos gyakorlatok világában.

Néhány példa hogy miket gyakorlunk az órán:
Húzódzkodás (rúdon, gyűrűben, stb.), feltornászkodás (gyűrüben, rúdon), lábemelés, tartások (plank, hollow, L-sit, stb.), kézállás, kézen járás

Mobility:

Életvitelünkből adódóan rengeteget időt töltünk ülve (munkahelyünkön, kocsiban, otthon), ami hosszútávon nem szolgálja az egészségünket. Mozgástartományaink beszűkülnek, mozgásminőségünk romlik.

A mobility órákon megtanulunk néhány egyszerű technikát, amit tudsz használni otthon, a munkahelyeden, az edzések előtt és után, hogy mélyebb legyen a guggolásod, hogy megszabadulj a derékfájdalmaidtól és hogy a feszes izmaidat kilazítsd és ezzel segítsd a regenerálódását.

Kövessen minket

Kövessen minket a szociális médiában!

Hírek, képek, videók, legfrissebb tartalmak azonnal!

Copyright. TRAFO SE. 2018.

Kövessen minket

Kövessen minket a szociális médiában!

Hírek, képek, videók, legfrissebb tartalmak azonnal!

Copyright. TRAFO SE. 2018.