[ Súlyemelés ]

A Crossfit miatt az olimpiai súlyemelés reneszánszát éli, és újra egyre többen kezdenek el komolyan foglalkozni vele. Ki ne szeretne formás, izmos, egészséges testet magának, amire büszke lehet a strandon vagy bármilyen ruhában is? Az olimpiai súlyemelés ebben is a segítségedre lehet sok más előnyével együtt!

“De miért ez és nem a fittness..?” Tehetnénk fel a kérdést jogosan, amire itt is a válasz:

A súlyemelés olyan nehézatlétikai sportág, ahol a cél a lehető legnagyobb súly rögzített szabályrendszer szerinti fej fölé emelése. Tehát az edzéseinken a test összes izma igénybe van véve és dolgozik, szemben a fitness termi edzésekkel, ahol köztudottan izolált gyakorlatokat végzünk, azaz egy adott edzésen csak 1-2 testrész kerül megmozgatásra. Miért ne használnánk ki ugyan azt a 60 percet az egész testünk átmozgatására, összetett feladatokkal?!
A súlyemeléssel olyan képességeket fejleszthetsz amit a legtöbb más súlyzós gyakorlattól nem kapsz meg! Pl; robbanékonyság, dinamikus erő, és nem beszélve a sportteljesítmény fokozó hatásról. Gyors, hirtelen erő leadásársa képes testet építünk, ami gyorsan meglátszik a külsőnkön is.

Nagy hangsúlyt fektetünk az ízületi mozgékonyságra és a nyújtásra is, hiszen ezek nélkül nem lenne hatékony egyik gyakorlat sem!
A súlyemelés órákon a két alapgykorlatra, a szakításra és a felvétel-lökésre fektetjük a hangsúlyt, különböző kiegészítő, erőfejlszető feladatokkal együtt. Míg a CF súlyemelés edzéseken a gyakorlás mellett, nagyobb hangsúlyt fektetünk a sportág CrossFit-be való adaptálására, illetve az állóképesség fejlesztése céljából WOD-okkal színesítjük az edzéseket.

Nem véletlenül a hölgyek körében is egyre népszerűbb ez a sportág, hiszen rendkívül jó hatással van a vázizomzatra, a hormonháztartásra, a tápanyagok hasznosulására a szervezetben! Elkerülhető vele a zsírosodás, pörgeti az anyagcserét, karban tartja a keringési rendszert és a csontozatot, nem beszélve a stresszoldó hatásáról és az esztétikai előnyeiről!

Mottónk:

Strong is the new sexy, and weightlifing makes you strong!

Kövessen minket

Kövessen minket a szociális médiában!

Hírek, képek, videók, legfrissebb tartalmak azonnal!

Copyright. TRAFO SE. 2018.

Kövessen minket

Kövessen minket a szociális médiában!

Hírek, képek, videók, legfrissebb tartalmak azonnal!

Copyright. TRAFO SE. 2018.