[ TRX ]

A TRX Suspension Trainer a funkcionális edzés egyik alapeszköze, amely izomláncok edzését teszi lehetővé. A Rövidítés a (Totalbody Resistance Exercise) -ból ered.

A TRX-szel korlátlan mennyiségű gyakorlat végezhető, és az egész testet meg tudjuk vele mozgatni. Legyen szó erő, állóképesség, koordináció vagy a core (törzs) izmok stabilitásáról, vagy annak fejlesztéséről..

A TRX-es edzésnél a saját testünk az ellenállás, és az intenzitásban is mi magunk játszuk a kulcsszerepet. Ezért vált napjaink egyik legkedveltebb edzéstípusává, hiszen a hivatásos katonáktól kezdve, az amatőr szintig bezárólag, mindenkinek tartalmas edzésporgramot kínál.

A TRX alapvető célja az erő fejlesztés, de mivel a gyakorlatok közben testünket folyamatosan mozgatjuk, ezért az állóképességünkre is pozitív hatással van. Ez azért fontos, mert ma már nyilvánvaló, hogy az ellenállásos edzés sokkal hatékonyabb alakformáló, mint az alacsony intenzitású cardio edzés.

Miért szeretjük a TRX edzést a CrossFit Trafóban? Egy TRX-es edzés sokkal intenzívebb, mint egy cardio edzés, sokkal több kalóriát égetünk el rövidebb idő alatt, és az anyagcserét is felpörgeti. És ne felejtsük el, hogy az edzésen részt vevők létszáma ideálisan 12 fő. Így a legjobb motiváló erő, közösség fejlesztő, ha egy ilyen órára jössz. Az edzői stábunk szakértelmével, a közösség motiváló erejével hatékonyan elérheted céljaidat. Ne lepődj meg, ha atletikus, funkcionális izomzatot építesz, és a hétköznapi feladatok elvégzése semmilyen szinten nem ütközik akadályba.

A TRX az egészségmegőrzés szempontjából hogyan éri el a legjobb hatását? Mindenki ismeri a napi 10-12 órás irodai munka utáni nyak, derék, hátfájás okozta tüneteket. Az edzésmódszerrel a core izmokra koncentrálunk, mivel ez az izomcsoport testünk erőközpontja, minden mozgás kiinduló pontja, továbbá törzsünk stabilitását biztosítja. De már meglévő probléma (pl. porckorong sérv) esetén is elsődleges szempont a törzsizmok fejlesztése. A TRX számos instabil (egylábas, egykezes) helyzetet is használ, miközben komoly törzsstabilizációra van szükség, és fejlődik a koordináció is. Így az edzésmódszerrel egészségügyi kockázatunk nagy mértékben csökkenthető, és a korábbi tünetek megelőzhetőek.

Jó edzést kívánunk, várunk szeretettel.

A Crossfit Trafóban a következő edzőknél jelentkezhetsz TRX edzésre:

Pásztor Zsanett

Lovász Bálint

Vitéz Márton

Kövessen minket

Kövessen minket a szociális médiában!

Hírek, képek, videók, legfrissebb tartalmak azonnal!

Copyright. TRAFO SE. 2018.

Kövessen minket

Kövessen minket a szociális médiában!

Hírek, képek, videók, legfrissebb tartalmak azonnal!

Copyright. TRAFO SE. 2018.